Cat timp e bine sa iei vitamine

Cuprins
In lipsa informatiilor de la specialisti, de multe ori te intrebi cat timp e bine sa iei vitamine, cand si cum.
Imaginati-va ca va puteti concentra foarte bine ore intregi, ca aveti nervi de otel, ca sunteti adesea plin de buna dispozitie, ca debordati de energie si ca nu veti mai raci de acum incolo. Cat de important ar fi?!
Ce sunt vitaminele?
Vitaminele sunt rotite importante in cadrul unui mecanism complex. Fiecare vitamina preia o anumita functie in cadrul metabolismului, de obicei, in conlucrare cu alte vitamine. De aceea, deficienta unei singure vitamine afecteaza echilibrul intregului organism.
Cat timp e bine sa iei vitamine si cand avem nevoie de suplimentarea dietei?
Aproape nimeni nu mai primeste astazi prin hrana cantitatea de micronutrienti pe care o asimilau oamenii din epoca de piatra prin mancarea proaspata, neconservata si nefiarta. In alimentele transportate, prelucrate sau gatite se gasesc din ce in ce mai putine vitamine, comparativ cu cele crude.
Vitaminele fac parte din strategia de varf in lupta cu imbatranirea prematura. Ele aduc un plus de sanatate si ne redau bucuria de a trai.
Ce efecte au vitaminele, mineralele si microelementele?
Daca te intrebi cat timp e bine sa iei vitamine, raspunsul ti-l dai singur(a) gandindu-te ca ele ajuta metabolismul pentru toate fazele sale de productie, acesta functionand rapid si armonios. Devii plin de viata si mai sanatos. Iti refaci metabolismul si sistemul imunitar, iar in final, vei avea mai multa energie, nervi mai tari si o stare de spirit buna.
Cum ne afecteaza deficitul de vitamine?
Deoarece o singura vitamina participa la mii de procese, o carenta minimala duce la incetinirea metabolismului in ansamblul sau si la slabirea sistemului imunitar. Multi dintre noi considera acest mod „franat“ de functionare organica si metabolica ca fiind unul normal, fiindca n-au cunoscut unul mai bun. Insa putem schimba situatia. Carenta de vitamine da o stare de oboseala sau o lipsa de vlaga, inhiband productia de energie si sinteza de neurotransmitatori pentru creier si sistemul nervos. Consecintele sunt iritabilitatea, nelinistea, indispozitia, somnul neodihnitor, predispozitia la diferite infectii si probleme la nivelul pielii, mucoaselor, stomacului si intestinului.
Care este rolul plantelor intr-un supliment pe baza de vitamine si minerale?
Unele preparate de vitamine nu au si efecte energizante, asadar multi dintre noi renunta la ele. Adaugand plante care cresc energia, efectul vitaminelor se face simtit la maxim. In plus, plantele vin cu o multime de beneficii pentru sanatate. Ginsengul, guarana, ginkgo biloba si germenii de grau ofera vitalitate si energie. Samburii de struguri, macesele, ceaiul verde si afinele sunt puternici antioxidanti care ajuta corpul sa se debaraseze de substante toxice si distrug radicalii liberi, responsabili de procesul accelerat de imbatranire si de multe alte afectiuni.
Cum gasesti cel mai bun supliment nutritiv?
Cauta cel mai complex preparat de vitamine, minerale si plante si ia-l zilnic! Daca un supliment nutritiv are toate cele 36 de vitamine si minerale absolut necesare organismului, extracte din plantele de mai sus si aminoacizi esentiali, inseamna ca ai gasit ce-ti trebuie. Arginina, cistina si metionina sunt aminoacizi esentiali care permit activitatea eficienta a vitaminelor si mineralelor si functionarea corecta a metabolismului. Specialistii Alevia recomanda sa incepeti cu o cura de o luna, dupa care sa continuati cu 10-15 zile pe luna.
„Este important sa folosim suplimente de buna calitate care sa fie intr-adevar eficiente. Diferenta de calitate dicteaza efectul, ceea ce face ca unele vitamine sa fie mai bune decat altele”.
Articol creat de Dr. Florin Mitocaru, medic specialist medicina interna, redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste