Nutritia la gravide
Citeste despre...
Nutritia la gravide este una dintre temele la care specialistii de la clinica Dietalia acorda o atentie deosebita.
Daca ai ramas insarcinata, trebuie sa stii ca alimentatia in sarcina este extrem de importanta daca vrei sa influentezi in bine dezvoltarea bebelusului tau. Primele 1000 de zile de la momentul conceptiei si pana la varsta de 2 ani a copilului sunt vitale pentru sanatatea acestuia pe parcursul vietii sale.
Nutritia la gravide poate preveni multe din afectiunile cel mai des intalnite in zilele noastre. De aceea, apeleaza cu incredere la un specialist in alimentatia in sarcina. Acesta te va invata ca, atunci cand consumi o varietate mare de alimente bogate în nutrienti, vei asigura o dezvoltare fizica si cognitiva optima a copilului tau.
12 motive pentru care este important sa apelezi la un specialist in nutritia la gravide:
PENTRU TINE:
1. Iti vei tine greutatea sub control pe tot parcursul sarcinii (medicii cu experienta in nutritia la gravide recomanda sa te ingrasi pana la circa 12 kg in 9 luni).
2. Vei avea mai putine pofte de mancaruri nesanatoase (cu grasimi, dulciuri, junk foods etc.), care au valoare nutritiva mica si care te expun la ingrasare excesiva. De fapt, poftele inseamna carente, care vor fi reglate printr-o alimentatie echilibrata, chiar si in sarcina.
3. Vei avea mai putine probleme digestive.
4. Vei putea sa previi constipatia, care duce la aparitia hemoroizilor. Sau, daca totusi apar, in sedintele la domiciliu despre nutritia la gravide vei invata ce alimente sa consumi pentru a nu se agrava.
5. Medicul te va invata secretele alimentare care sa te mentina energica (stim ca majoritatea femeilor gravide prezinta o stare de oboseala aproape permanenta).
6. Scade riscul de complicatii de sarcina (anemie, preeclampsie, diabet gestational, nastere prematura etc.)
PENTRU FAT:
7. Vei avea un bebeluș cu greutate normală la naștere.
8. Bebelusul tau nu va avea intarzieri de dezvoltare.
LA NASTERE:
9. Vei avea un travaliu mai usor.
10. Vei risca mai putine complicatii la nastere, inclusiv defecte de nastere ale bebelusului.
DUPA NASTERE:
11. Vei pierde mai usor excesul de greutate dupa nastere.
12. Nu vei avea probleme cu depresia post-natala.
Cineva tocmai a cumparat un program de nutritie pentru copii supraponderali, la domiciliu.

Alimentatia in sarcina recomandata de specialistii in nutritia la gravide:
Alimente recomandate pentru nutritia in sarcina:
- Va fi acordată o atenţie deosebită administrarii acidului folic, care reduce riscul malformaţiilor congenitale. Alimentele care contin acid folic sunt: verdeturile cu frunze verzi (spanac, varza, nap, mustar etc.), sparanghelul, broccoli, citricele, fasolea, mazarea, lintea, avocado, varza de Bruxelles, semintele, nucile, porumbul etc.
- Nutritia la gravide bazata pe o dieta vegetariana necesită o atenţie specială, în sensul achiziţiei unei cantităţi suficiente de aminoacizi esenţiali şi vitamine B12 şi vitamina D. Aceşti nutrienţi sunt vitali pentru creşterea fătului, pentru dezvoltarea creierului şi organelor.
- Calciul este important in nutritia la gravide. El poate fi gasit in produse lactate, broccoli, suc natural de portocale, lapte de soia, legume sau migdale.
- Fructele si legumele constituie o sursa bogata de fibre, vitamine si minerale. Ele te vor ajuta sa ai o digestie buna, previn constipatia si reduc riscul de hemoroizi.
- Produsele care contin cereale integrale sunt recomandate pentru micul dejun, deoarece contin vitamina B, minerale si fier + fibre (cele mai importante pentru a preveni constipatia).
- Lactatele cu o cantitate redusa de grasime sunt o bogata sursa de calciu si vitamina A, care ajuta la cresterea bebelusului si previne eventualele infectii.
- Apa este importanta in nutritia la gravide. Consumul suficient, mai ales in ultimul trimestru de sarcina, impiedica deshidratarea, care poate duce la nasterea prematura.
Alimente de evitat in timpul sarcinii:
- carnea de vita, pui etc., nepreparata termic suficient sau cruda (sursă de infecţie cu toxoplasma);
- fructele de mare, crustaceele crude, sushi (risc de infectie cu Salmonella);
- fructele şi legumele nespălate;
- peştii care conţin mercur, deoarece afecteaza sistemul nervos al fatului (rechinul, tonul - a se consuma maxim 200 grame săptămânal);
- mezelurile uscate, negatite (salam, carnati), cu exceptia cazului in care au fost incalzite pana la fierbere (risc de listerioza si avort spontan);
- deserturi care contin oua crude (inghetata, crema, sos, maioneza, dressing), deoarece creaza risc de listerioza si salmoneloza;
- lactate nepasteurizate (lapte, branza cu mucegai, feta, brie, Camembert, gorgonzola, Roquefort), fiindca provoaca risc de listerioza si salmoneloza;
- suc de fructe nepasteurizat;
- papaya (poate pricinui întreruperea sarcinii);
- alcool sau cafea.

In aceasta perioada, am maximizat masurile de preventie sanitara
De aceea, toate sedintele de nutritie se desfasoara online.
BENEFICII: Previi expunerea ta la riscurile de transmitere a virusului + Platesti un pret mai mic per sedinta (in comparatie cu cea la domiciliu) + Durata sedintelor, informatiile acordate de specialisti, raspunsurile la intrebarile dv. si toate celelalte proceduri de lucru care se faceau in cadrul unei sedinte la domiciliu raman neschimbate.
Tarife pentru nutritia la gravide
Ti-e teama ca te vei ingrasa prea mult in timpul sarcinii?...
Sau vrei sa stii ce alimente sa consumi pentru a preveni aparitia hemoroizilor, care nu iarta aproape nicio gravida?...
Cineva tocmai a cumparat un program de nutritie pentru copii cu diabet, la domiciliu.
Pasul 1. Economisim pentru tine o sedinta gratuita
De obicei, atunci cand mergi la un nutritionist, prima sedinta se consuma pe cunoasterea cazuisticii si a problemelor tale medicale si pe familiarizarea ta cu specialistul. Se discuta despre alimentele tale preferate (si despre cele pe care nu le agreezi), despre stilul tau de viata actual si multe alte aspecte. La finalul acestei prime sedinte, se stabilesc analizele si investigatiile care preced inceperea programului de nutritie. Ulterior, sedinta a doua se stabileste dupa ce se primesc rezultatele.
La Dietalia, am creat un sistem optimizat, in care tu nu trebuie sa platesti sedinta initiala.
Cum procedam? Mai intai, am creat un chestionar nutritional online extrem de minutios si de detaliat, care cuprinde toate intrebarile pe care nutritionistul ti le-ar fi adresat in prima sedinta clasica. Este ca si cum ai fi fata in fata cu specialistul. Te rugam sa completezi chestionarul, iar raspunsurile vor ajunge imediat la nutritionistul care va prelua cazul tau. Astfel, atunci cand vei face prima sedinta online, vom incepe direct cu aplicarea solutiilor potrivite pentru tine.
Pasul 2. Tarife + Cum platesc sedinta de nutritie
O sedinta de nutritie (online) are tariful de 300 lei.
Durata sedintei este de 60 de minute.
Plata se va efectua cu cardul (dupa ce completezi chestionarul nutritional).
!!! Primesti cadou 1 sedinta de nutritie pentru gravide atunci cand cumperi un pachet cu minim 10 sedinte de masaj pentru gravide la domiciliu.
Pasul 3. Programarea sedintei
a) Dupa ce completezi chestionarul nutritional si efectuezi plata, unul dintre specialistii nostri va analiza informatiile completate de tine in chestionar.
b) Apoi, in maxim 24 de ore vei fi contactat de pentru programarea sedintei. Ne poti contacta si tu la 0788.629.414.
*** In unele cazuri, in functie de problemele tale medicale, inainte de programarea sedintei ti se va comunica ce analize medicale vor fi necesare. Sedinta va fi programata numai dupa ce ai toate rezultatele la analize. Optimizam astfel cheltuielile tale (de cele mai multe ori, la alte clinici sau cabinete, pacientii sunt directionati catre analize dupa prima sedinta platita, fiind astfel obligati sa plateasca mai multe sedinte).
Pasul 4. Sedinta de nutritie
In urma informatiilor primite in chestionar, vom alege cel mai bun specialist Dietalia, care are cea mai mare experienta in raport cu cazul tau.
*** Vom lucra in stransa legatura cu medicul tau, pentru a tine cont in permanenta de starea ta de sanatate.
In cadrul sedintei de nutritie, vom face:
- Calcul IMC + stabilirea unei tinte de greutate la finalul sarcinii si crearea unui plan de actiune pentru pastrarea greutatii optime
- Discutam despre problemele tale medicale + cum procedam pentru a regla alimentatia in functie de acestea
- Educatie alimentara (cum sa asociezi corect alimentele, principii alimentare sanatoase etc.)
- Intocmim o lista de alimente permise + agreate de tine
- Invatam ce alimente nu sunt recomandate + metode si trucuri despre cum sa renunti usor la ele
- Creem un exemplu de meniu pentru cateva zile, astfel incat sa mananci diferit in fiecare zi (pentru a nu te plictisi)
- Te invatam cum sa faci singur(a) meniurile, plecand de la exemplele facute impreuna initial
Durata sedintei de nutritie este 60 de minute.
Pasul 5. Monitorizarea evolutiei ulterioare
- Specialistul in nutritie poate recomanda reevaluarea nutritionala cu o anumita periodicitate, in functie de nevoile tale medicale si nutritionale, pentru a atinge rezultatul dorit. In acest sens, in functie de numarul de sedinte necesar, de perioada pe care se intinde pachetul sau de alte servicii suplimentare care se impun (ex. recoltare analize la domiciliu, ateliere de gatit, gimnastica pentru gravide, masaj pentru gravide la domiciliu etc.), vom personaliza un pachet potrivit, astfel incat sa platesti un tarif optimizat raportat la serviciile primite.
- Se va monitoriza evolutia ta din punct de vedere medical si nutritional.
- Vom intocmi un jurnal alimentar, pe care nutritionistul il va verifica.
- Se va regla periodic alimentatia, dupa ce vom observa cum reactionezi la diferite alimente.
Ramai in contact direct cu specialistul pe toata durata pachetului tau (oricand ai intrebari, poti comunica prin WhatsApp).
Sa incepem...
Daca nu reusesti sa deschizi corect formularul in pagina de site, te rugam sa intri in Google Forms.
Plateste cu cardul
Ai completat chestionarul nutritional care te ajuta sa economisesti o sedinta? (atentie, are mai multe pagini!) Super!
Acum, te rugam sa achiti sedinta pe care o vei avea cu specialistul in nutritie.
Ne auzim apoi in maxim 24 de ore lucratoare (doar dupa ce ai completat si chestionarul).
Plata cu cardul se efectueaza prin platforma securizata MobilPay.