fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Studiu medical: copiii supraponderali si comportamentul lor alimentar sunt influentati de relatiile cu cei din jur

Copiii supraponderali si comportamentul alimentar, explicat de medicii de la clinica de nutritie Dietalia

Medicii clinicii de nutritie Dietalia ne explica modul in care relatiile cu cei din jur influenteaza tipul de alimentatie avut de copiii supraponderali.

   Din pacate, in zilele noastre tot mai multi copii se confrunta cu problema de supraponderabilitate sau chiar obezitate. Acest lucru nu ar trebui sa ne mire totusi, avand in vedere ca traim intr-o lume a tentatiilor mancarurilor fast-food (care ne imbie cu aspectul si aromele lor placute), a dulciurilor si a sucurilor care mai de care mai putin sanatoase.

   Privind problema in ansamblu, medicii au scos la iveala faptul ca modul de alimentatie si comportamentul alimentar al copiilor este foarte usor influentabil de cei din jur. Acest lucru este explicat prin faptul ca cei mici tind sa imite ceea ce vad la parinti si la ceilalti copii.

   Cercetatorii de la Universitatea de stat din New York au efectuat un studiu de monitorizare a comportamentului unui grup de copii cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani. La studiu au participat 23 de copii supraponderali si 42 de copii cu o greutate normala.

Ei au petrecut 45 de minute in compania unui prieten sau a unei persoane straine, avand la dispozitie diferite jocuri, carti sau puzzle-uri pentru a se juca si a se amuza, dar si cateva platouri cu chipsuri, prajituri, morcovi si struguri.

  Rezultatele vorbesc de la sine, constatandu-se ca perechile formate din copii care erau deja prieteni au consumat mai multe calorii. Perechile formate din prieteni supraponderali au mancat cel mai mult (in medie 738 de calorii), iar perechile de prieteni in care unul era supraponderal iar celalalt avea o greutate normala au consumat in medie 444 de calorii. 

   Prin urmare, copiii supraponderali tind sa manance mai mult alaturi de un prieten care se confrunta cu aceeasi problema de greutate ca si ei, decat atunci cand mananca alaturi de o persoana mai slaba. Vestea buna este insa aceea ca atunci cand unul dintre copii este ajutat sa adopte un comportament alimentar sanatos, aceasta decizie va influenta si comportamentele alimentare ale prietenilor sai.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru

   Specialistii de la clinica Dietalia ™ sunt zi de zi langa tine. Programeaza-te la o consultatie cu medic nutritionist la domiciliu.

Despre clinica DietaliaServiciile Dietalia

Sport la domiciliu

Masaj la domiciliu

Întrebări frecvente despre clinica Dietalia

Testimoniale

Tarife şi programări

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414