fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Dieta cu ananas, recomandata pentru slabire si contra depresiei

Dieta cu ananas, recomandata de medicii de la clinica de nutritie Dietalia

Medicii de la clinica de nutritie Dietalia ne invata cum sa folosim dieta cu ananas pentru a slabi si pentru a imbunatati starea psihica.

   Dacă vă plac mult fructele şi doriţi să vă împrospătaţi ziua cu ceva răcoritor, vă recomandăm să consumaţi câteva felii de ananas proaspăt.

De unde provine dieta cu ananas?

  Ananasul este originar din regiunea Mato-Grosso din America de Sud, unde mai poate fi găsit astăzi sub forma unei plante mici, sălbatice, cu seminţe numeroase de culoare maroniu-închis, de dimensiunea unui bob de orez. Localnicii îl numeau “nana”, care în traducere înseamnă “fruct delicios”, şi îl venerează şi astăzi printr-o sărbătoare închinată lui.

Dieta cu ananas pentru o silueta perfecta

   Ananasul este un fruct foarte respectat în rândul femeilor, el fiind deseori implicat în diversele cure de slăbire sau de menţinere a siluetei doamnelor datorită aportului caloric scăzut (numai 62 de calorii la 100 grame de fruct). Prin comparaţie strugurii, de exemplu, conţin 98 de calorii la acelaşi gramaj. Mai important decât atât este că fructul de ananas nu conţine grăsimi şi este foarte bogat în apă, care este cunoscută pentru proprietăţile sale detoxifiante.

Ananasul – un adevărat medic din natura

   Ca multe alte fructe exotice, ananasul are un bogat conţinut de vitamine, minerale şi enzime. Dintre vitamine cele mai importante sunt biotina (vitamina H), beta-caroten (pro-vitamina A), vitamina C, întreg complexul de vitamine B şi vitamina E. Mineralele sunt şi ele bine reprezentate, ananasul conţinând nu mai puţin de 16 astfel de elemente, printre care fier, calciu, cupru, zic, magneziu si iod.

   Datorită conţintului mare de triptofan (un aminoacid de bază obţinut din proteinele naturale) şi serotonină (un neurotransmiţător care intervine în producerea somnului, în procese mintale şi afective, în funcţii motorii, în termoreglare, în reglarea presiunii arteriale, în actul vomei şi în funcţii hormonale), ananasul influenţează în mod pozitiv starea psihică şi ajută la înlăturarea sentimentelor de depresie şi a lipsei de concentrare. Consumul de ananas ne ajuta deci la păstrarea bunei dispoziţii şi la abandonarea obiceiurilor nesănătoase.

Dieta cu ananas furnizeaza enzime care combat multe boli

   Cea mai importantă enzimă conţinută de ananas este bromelainul, o enzimă care se găseşte doar în fructul proaspăt şi care are proprietatea de a descompune proteinele pentru a da naştere la aminoacizi. Pentru că stimulează digestia proteinelor, ananasul este recomandat în gastritele hipoacide, în anorexie şi în tulburări digestive, reducând reziduurile proteice şi combătând paraziţii intestinali şi tratând constipaţia sau gazele.     

   Bromelainul determină şi atenuarea hipertensiunii, întăreşte digestia şi purifică sângele. Conjugat cu alte enzime care se găsesc de asemenea în ananas bromelainul poate stopa proliferarea celulelor canceroase şi poate împiedica formarea metastazelor, întărind sistemul de apărare al organismului.

   Bromelainul mai are şi o acţiune purgativă, diuretică şi de detoxifiere. Din această cauză ananasul este folosit la scară largă în obezitate şi în cadrul curelor de slăbire, eliminând sărurile şi apa din ţesuturi.

   Bromelainul echilibrează cantităţile de hormoni eliberate în organism, fiind de aceea foarte folositor pentru femeile cu probleme menstruale sau legate de menopauză.

Cum se consumă ananasul?

   Ananasul este foarte sănătos dacă este mâncat proaspăt. De aceea nu există restricţii cu privire la cantitatea optimă. Ideal ar fi ca sucul sau fructul proaspăt să se consume la masa de dimineaţă, care trebuie să fie bogată şi în fructe. Atenţie însă la persoanele care suferă de ulcer gastric deoarece enzimele proteolitice ar putea accentua o iritaţie gastrică. De aceea ananasul le este recomandat acestora numai după masă.

Articol redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste

   Specialistii de la clinica Dietalia ™ sunt zi de zi langa tine. Află cum te putem ajuta cu sfaturi despre alimentaţia ta zilnică:

Despre clinica DietaliaServiciile Dietalia

Programul de slăbit

Alte programe de nutriţie

Sport la domiciliu

Masaj la domiciliu

Întrebări frecvente despre clinica Dietalia

Testimoniale

Tarife şi programări

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414