fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Masajul terapeutic cu ulei de mustar

Masajul terapeutic cu ulei de mustar

Maseuzele de la clinica de wellness Dietalia ne explica de ce este foarte bun masajul terapeutic cu ulei de mustar.

Ce stim despre mustar?

Muştarul a ajuns târziu în Europa, fiind cultivat iniţial în Orient, însă, datorită proprietăţilor sale, şi-a câştigat destul de rapid faima de condiment și de remediu în medicină.

În funcție de culoarea micilor semințe, muștarul poate fi alb, brun sau negru. De obicei, noi ne gândim la muştar ca la binecunoscuta şi apreciata pastă ce dă savoare preparatelor culinare (bucătăria franţuzească fiind performeră din acest punct de vedere). Insă, planta de muştar are o gamă mai extinsă de întrebuinţări terapeutice.

Muştarul se foloseşte atât în uz intern (în cantităţi bine dozate), cât şi extern

Ca leac tradiţional, el ameliorează circulaţia sangvină, combate constipaţia si este util în afecţiunile căilor respiratorii (pneumonie, bronşite). El stimulează apetitul, combate inflamaţiile articulare şi este benefic în afecţiunile reumatice, unde contribuie semnificativ la diminuarea disconfortului.

Astăzi vom detalia aceste aspecte, insistând pe utilitatea terapeutică a uleiului de muştar alb, folosit extern.

Ora de masaj terapeutic

Ca practică milenară de vindecare şi de relaxare psiho-somatică, masajul a fost utilizat în aproape toate culturile lumii. Pot fi enumerate cu uşurinţă câteva dintre avantajele unui masaj bine efectuat. El are efect de stimulare a circulaţiei sangvine şi limfatice, graţie căruia ţesuturile corpului beneficiază de un aport ridicat de nutrienţi, iar spaţiile intra- şi extracelulare se purifică de toxine.

Masajul terapeutic facilitează detensionarea musculaturii scheletale mult prea solicitată în urma muncilor fizice, a activităţilor sportive sau chiar a... zbuciumului psihic. Unul dintre mecanismele ce explică acest fenomen este secreţia de endorfine. Deşi nu ne dăm seama întotdeauna, stresul produce nu doar o istovitoare încordare psihologică, dar şi crisparea unor grupe importante de muşchi. De pildă, multe dintre durerile lombare sunt pricinuite de stresul emoţional intens şi de durată.

Masajul terapeutic serveşte de minune şi la recuperarea de pe urma traumatismelor musculare şi la readucerea capacităţii contractile a muşchilor, ulterior eliberării respectivului segment dintr-un aparat ghipsat.

Masajul terapeutic cu ulei de mustar, un leac extraordinar

Pentru sporirea beneficiilor terapeutice, la masaj se pot folosi diferite uleiuri naturale. În funcţie de zona de aplicare şi de scopurile urmărite (îmbunătăţirea aspectului pielii, refacerea ţesuturilor din profunzime, atenuarea durerilor reumatice etc.) va fi ales şi uleiul potrivit.

Dacă uleiul de măsline sau uleiul de migdale se numără printre cele mai bune pentru bunăstarea pielii, alte sortimente, precum uleiul de muştar, au o eficienţă sporită asupra ţesuturilor din profunzime (muşchi, componente articulare), nelipsind însă nici efectele asupra ţesuturilor superficiale.

Masajul terapeutic cu ulei de mustar pune sângele în mişcare şi calmează sâcâitoarele dureri articulare sau osoase.

Dar utilitatea sa nu se limitează nicidecum la acest aspect! El preîntâmpină proliferarea bacteriilor la nivelul porţiunilor de piele asupra cărora este aplicat. Folosit deîndată ce am făcut duş, el poate preveni transpiraţia excesivă, fenomen de pe urma căruia mulţi dintre noi au de suferit. El posedă şi efecte emoliente, întrebuinţarea sa ajutând la eliminarea neplăcerilor provocate de către pielea îngroşată, aspră şi crăpată.

Uleiul de muştar mai este întrebuinţat uneori pentru fricţionarea uşoară a scalpului, în scopul sporirii vigorii şi sănătăţii podoabei capilare. Pentru că nu poţi avea un păr rezistent dacă rădăcinile firelor de păr suferă din pricina unui metabolism local deficitar.

Ce tip de ulei folosim pentru masajul terapeutic cu ulei de mustar?

Se recomanda masajul terapeutic cu ulei de mustar produs prin presarea la rece a seminţelor de muştar alb (Sinapis alba), ce au în conţinut 30% ulei. El este un deosebit stimulent circulator şi este folosit, în general, extern, ca un apreciat ulei de masaj. Beneficiile antireumatice pot fi experimentate la foarte scurtă vreme după aplicarea sa, urmată fiind de masarea prelungită a zonei dureroase, pentru a facilita absorbţia prin tegumente.

Fiind un remediu cu însuşiri de încălzire, poate fi întrebuinţat şi pentru a trata nevralgiile şi alte probleme determinate de curenţii de aer rece, mai ales acum, că este sezonul aerului condiţionat. De altfel, masajul uşor cu ulei de muştar se mai foloseşte şi împotriva durerilor musculare, dar şi contra... constipaţiilor şi a crampelor abdominale. Încearcă-l şi pentru acest scop!

Un efect colateral al masării abdomenului cu ulei de muştar s-ar putea să fie stimularea poftei de mâncare. Dacă faci parte din categoria celor prea subţiri, a celor cărora proeminenţele osoase le ies uşor în evidenţă prin piele, este foarte probabil să te ajute acest masaj al abdomenului. Asta dacă dacă nu reuşeşti să iei deloc în greutate din pricina unui apetit alimentar prea redus!

Articol redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste nr.78

Masaj de relaxare la domiciliu, oferit de clinica de nutritie si infrumusetare Dietalia

Programeaza-te la un masaj terapeutic la domiciliu, oferit de cea mai mare retea de maseuze profesioniste din Romania.

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414