fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Crema pentru masaj terapeutic pe baza de namol sapropelic te scapa de dureri

Unele dintre cele mai utilizate produse farmaceutice sunt antiinflamatoarele. Ele sunt utilizate în caz de afecţiuni reumatologice (artroză, tendinită, poliartrită reumatoidă, gută), afecţiuni care evoluează cu inflamaţie şi durere. Însă, cea mai mare problemă a antiinflamatoarelor de sinteză este numărul mare de reacţii adverse. Acestea pot fi greaţă, vomă, retenţie hidrosalină, hipertensiune, insuficienţă cardiacă, afectare hepatică şi renală, alergii, scăderea toleranţei la glucoză, atrofie musculară etc. Prin urmare, din ce în ce mai mulţi pacienţi aleg antiinflamatoarele şi analgezicele naturale. Iar unul dintre cele mai bune produse este o crema pentru masaj terapeutic.

Maseuzele profesioniste de la Clinica Dietalia recomandă Crema pentru masaj terapeutic PellAmar, 100% naturală, pentru reducerea durerilor şi a inflamaţiilor

Crema pentru masaj terapeutic PellAmarCrema pentru masaj terapeutic PellAmar este recomandată pentru masaj corporal. Ea are efect de reducere a durerilor, a umflăturilor şi a inflamaţiilor. Ameliorează durerile musculare, osoase şi de articulaţii, reduce contuziile, stimulează circulaţia şi regenerează epiderma.

Aceasta crema calmează durerile reumatismale şi este antibacteriană. Reduce umflăturile şi inflamaţia de orice fel provocate de traumatisme, întinderi musculare, entorse, luxaţii sau fracturi.

Ce contine aceasta crema analgezica

- Extractul de nămol terapeutic Pell Amar - o sursă naturală de energie pentru piele. Compoziţia complexă conferă acestui produs original virtuţi terapeutice de mare valoare. Este antiinflamator, antialgic, sedativ, vasodilatator periferic, regenerativ, decontracturant şi biostimulator.

- Extract de arnică - un extract concentrat, bogat în principii active. Este apreciat pentru virtuțile sale antiinflamatorii şi calmante, folosit în caz de vânătăi, lovituri, echimoze şi contuzii. E recunoscut pentru acţiunea de ameliorare a traumatismelor și a durerilor musculare sau articulare.

- Extract de salcie - ameliorează durerile de spate şi ale articulaţiilor. Acţionează pentru reducerea inflamaţiilor cronice şi acute, precum şi a celor din osteoporoză.

- Extract de microalge din lacuri saline - conţinând toate elementele chimice ale apei de mare, ele pot fi denumite „extracte de apă de mare”. Aceasta face din alge agenţi terapeutici de primă mărime.

Pentru efecte maxime, crema PellAmar aplică prin masaj local pe locul dureros, de 2-3 ori pe zi.

Acţiuni farmacodinamice ale extractului atomizat de nămol

Extractul natural de nămol sapropelic este un complex mineral-organic şi enzimatic, cu proprietăţi biotrofice, regeneratoare, antiinflamatoare, analgetice, sedative şi vasodilatatoare, demonstrate atât experimental, cât şi în cercetări clinice.

Prin aminoacizii pe care îi conţine, contribuie la reconstituirea învelişului acid al epidermului având rol hidratant şi protector.

Prin sărurile minerale, straturile epidermului devin permeabile la peptide şi aminoacizi cu rol cheie în metabolismul dermic: alanina, prolina şi glicina stimulează sinteza colagenului şi inhibă enzimele ce distrug colagenul şi elastina având efect de încetinire a proceselor de îmbătrânire a pielii.

- PROLINA - aminoacid esenţial, precursor al colagenului, favorizează menţinerea structurii şi funcţionalităţii cartilajului articular; stimulează repararea acestuia după injurii( entorse, tendinite); prin stimularea refacerii colagenului dermic are efect antiîmbătrânire;

- LIZINA - aminoacid esenţial cu rol de element structural în formarea proteinelor , atât a celor de structură cât şi a celor cu rol funcţional (enzime, hormoni, anticorpi etc.); acţiune anxiolitică; imunostimulatoare;

- IZOLEUCINA - aminoacid esenţial cu rol în creşterea rezistenţei la stres, stimularea proceselor de reparare la nivelul muşchilor, refacerea acestora după efort. Utilizat în combinaţie cu leucina şi valina, fiind recomandat atleţilor de performanţă;

- LEUCINA - aminoacid esenţial cu rol în repararea musculară şi stimularea proceselor de creştere; rol în cicatrizarea pielii; repararea muşchilor şi oaselor; indicat în recuperarea postoperatorie;

- HISTIDINA - aminoacid esenţial cu rol în menţinerea integrităţii ţesuturilor; efect neuroprotector.

Ce indicaţii terapeutice are extractul natural din nămol sapropelic?

- afecţiuni reumatice degenerative cu diferite localizări

- afecţiuni reumatismale cronice inflamatorii stabilizate (spondilartropatii seronegative, poliartrita reumatoidă, artropatia psoriazică)

- reumatism abarticular (tendinite, tenosinovite, bursite)

- recuperarea postraumatică (entorse, luxaţii, fracturi)

- afecţiuni dermatologice: psoriazis, sclerodermie localizată, eczeme alergice, cicatrici cheloide

- tulburări ale circulaţiei venoase periferice (boala varicoasă)

- neuropatii periferice

- afecţiuni ale parodonţiului

- afecţiuni cronice ginecologice (cervicite, anexite, metroanexite)

- distonii neurovegetative, convalescenţă.

Crema pentru masaj terapeutic este utilă în durerile articulare din reumatism

Trebuie să ştii că peste 10% din populaţia planetei suferă de aceste probleme, iar cele mai afectate sunt femeile. De obicei, durerile articulare sunt cauzate de reumatism, artrită sau artroză. Acutizarea durerii este resimţită la nivelul articulaţiilor mari, care suportă greutatea corpului. Picioarele şi articulaţiile coloanei vertebrale sunt cele mai expuse. Mai sunt solicitate şi articulaţiile temporo-mandibulare, cele ale umerilor, ale coatelor, ale încheieturii pumnului, dar şi gleznele.

Pe lângă durerea şi umflarea încheieturilor, reumatismul poate avea şi alte efecte neplăcute. Printre acestea se numără îngreunarea mişcărilor şi oboseala. În plus, pot apărea frecvente accidentări, dar şi simptome provocate de intoleranţa la frig şi de umezeală.

Reumatismul reprezintă o inflamaţie a articulaţiilor, o distrugere a acestora sau o afectare a ţesuturilor din jurul unei articulaţii. Pacienţii acuză dureri în timpul mişcării, înţepenirea articulaţiei, modificarea suprafeţelor oaselor la nivelul articulaţiei, umflarea locală, căldură şi uneori chiar prezenţa lichidului la nivelul articulaţiei.

Reumatismul se localizează deseori la articulaţiile şoldului (purtând denumirea de coxartroză), ale genunchilor (numit gonartroză) sau la coloana vertebrală (spondiloză).

Multe dintre formele de reumatism sunt cauzate de tulburările sistemului imunitar al organismului, atunci când acesta atacă propriile ţesuturi. Un exemplu în acest sens este artita reumatoidă, unde sunt atacate ţesuturile articulaţiilor.

Inflamaţiile articulaţiilor pot duce şi ele la reumatism. Ele sunt deseori cauzate de microbi care pătrund în interiorul articulaţiei, dar pot fi determinate şi de precipitarea microcristalelor de urat de sodiu la nivel articular, ca în cazul gutei.

Altă cauză ce poate provoca reumatismul este Streptococul hemolitic care, cu toate că nu pătrunde în articulaţie, duce la apariţia reumatismului articular acut.

Crema pentru masaj terapeutic este recomandată în artrită

În artrită, structurile articulare pot fi afectate de leziuni ligamentare, pierderea lichidului sinovial, eroziunea cartilajelor, infecţii sau deteriorarea ţesutului sub acţiunea de durată a unor mecanisme autoimune. Atunci când cartilajele devin mai puțin elastice, ele sunt expuse eroziunilor în cursul activităţilor zilnice. În acest mod, apar durerile atroce din osteoartrită.

Infecţiile care produc vătămări şi dureri articulare au, cel mai adesea, origini bacteriene, dar pot fi produse şi de către fungi ori viruşi. De regulă, bacteriile migrează pe cale sangvină din alte zone ale corpului şi ajung să prolifereze în aceste zone devenite vulnerabile datorită unor traumatisme mai vechi sau a depunerilor de săruri, ca urmare a unei diete nepotrivite.

Simptomele cele mai comune ale majorității formelor de artrită sunt durerile, rigiditatea articulațiilor (accentuată matinal), tumefierea (tegumente roşii, umflate, moi la apăsare) sau apariţia unor pinteni sau noduli. Concomitent cu procesele inflamatorii, la artritele infecţioase vor apărea şi febra ori durerile vii, pulsatile.

Crema pentru masaj terapeutic face minuni în caz de întinderi musculare sau cârcei

Când un muşchi suportă o contractură intensă, involuntară şi extrem de dureroasă, cel mai probabil sunteţi afectat de o crampă sau de un cârcel. Cârceii intervin adesea în toiul unui efort muscular intens, fiind cauzaţi în multe situaţii de cantitatea sporită de acid lactic la nivel local. Aceste spasme determină unele dintre cele mai atroce dureri, care impun încetarea imediată a efortului, fără ca prin aceasta suferinţa să dispară numaidecât. Dimpotrivă, durerile cauzate de cârcei mai continuă pentru 1-2 minute, după care se diminuează rapid sau mai lent, până la încetare.

Zona predilectă de afectare este gamba, mai precis muşchiul gastrocnemian, cel care asigură flexia labei piciorului. Cârceii pot să se ivească, însă, şi prin hipercontractura altor segmente, precum laba piciorului, muşchii antebraţului, bicepsul, muşchiul trapez şi, mai rar, cvadricepşii sau dorsalii.

Crema pentru masaj terapeutic te poate ajuta în caz de entorse sau luxaţii

Entorsele şi luxaţiile sunt afecţiuni ale aparatului locomotor care apar în urma unor traumatisme provocate prin suprasolicitarea articulaţiilor. Accidentele care conduc la apariţia acestor afecţiuni pot fi provocate atunci când călcăm strâmb, când mergem pe un drum denivelat sau când forţăm prea mult articulaţiile. Şi mersul pe tocuri poate fi o cauză de apariţie a entorselor şi luxaţiilor, mai ales atunci când tocurile sunt foarte înalte. De asemenea, probleme ale încheieturilor mai putem întâlni şi iarna la persoanele care practică sporturi de iarnă precum schiul sau patinajul.

Entorsa este o leziune traumatică a unei articulaţii provocată de o mişcare bruscă şi puternică a acesteia, leziune în urma căreia se produce întinderea sau ruperea ligamentelor de la nivelul articulaţiei (ligamentele sunt fascicule de fibre care leagă oasele între ele). De asemenea, dacă traumatismul este puternic el poate provoca şi leziuni ale cartilajelor, ale muşchilor şi tendoanelor.

Cele mai frecvente sunt entorsele de gleznă. În acest caz ligamentele dintre oasele piciorului şi ale gambei se întind sau chiar se rup. Dacă accidentarea este gravă, în momentul producerii ei se poate simţi ruperea ligamentului şi chiar se poate auzi o pocnitură.

Spre deosebire de entorsă, luxaţia este un traumatism care constă în deplasarea unui os din articulaţie şi rămânerea acestuia într-o poziţie anormală. Din această cauză ligamentele şi capsula articulară se rup, iar capul articular al osului iese din cavitatea articulară şi rămâne aşa.

În entorse sau luxaţii, pacientul prezintă dureri intense şi articulaţia se măreşte în volum (apare edemul). Uneori se poate produce şi o acumulare de sânge în interiorul articulaţiei, cu posibilitatea formării unor hematoame (cheaguri de sânge). La suprafaţa pielii se observă echimoze (vânătăi). În acest caz, o cremă analgezică şi inflamatoare face minuni la locul afectat, reducând durerile şi edemul.

Articol publicat in revista Tratamente naturiste

Vezi detalii despre masajul terapeutic la domiciliu

oferit de Clinica de wellness Dietalia

Masaj terapeutic la domiciliu, prin clinica Dietalia
Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414