fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

2 alimente minune pentru ulcerul varicos

Alimente pentru ulcerul varicos

Domnul Sergiu Voicu din Bucureşti ne-a trimis pe emailul redacţiei revistei Tratamente naturiste un tratament bazat pe doua alimente pentru ulcerul varicos. Acestea au fost testate de familia dumnealui şi au avut un rezultat foarte bun.

Iată ce ne scrie cititorul nostru:

<< Tatăl meu este suferind de ulcer varicos. Luni de zile am încercat tot felul de remedii. De la creme cu argint, pansamente cu parafină din Germania şi tot felul de tratamente interne. Niciunul nu a dat rezultat. Ba mai grav, rănile se adânceau şi se extindeau. De la o rană de 1 cm pe un picior, în jumătate de an s-a ajuns la răni de 30-40 cm pe ambele picioare. Erau portiuni întregi în care tata nu mai avea piele. Durerile sale ajunseseră cumplite si nu mai dormea în pat deloc. Iar pentru că rănile erau atât de mari, oricâtă atenţie acordam pansamentelor zilnice, folosind mănuşi şi faşe sterile, picioarele se infectau din nou şi din nou.

   Reacţiona bine la un antibiotic, îi trecea infecţia, apoi se infecta din nou. Eram nevoiţi să schimbăm antibioticul ca să poată scăpa de infecţie.

   Este foarte important să menţionez că tatal meu nu avea doar ulcer varicos. El era şi diabetic insulinodependent, cardiac cu tensiune mare (20-22) şi supraponderal... Un cumul de boli care îi agravau şi mai tare starea de sănătate.

   La ultima analiză bacteriologică, medicii au spus că nu se mai poate face nimic şi picioarele trebuiesc amputate. Asta pentru că infecţia era atât de mare şi de puternică, încât nu mai reacţiona la niciun fel de antibiotic, nici la perfuzii în spital, nici medicamentos. Am refuzat amputarea şi am vrut să încercăm şi tratamentele naturiste.>>

Alimente pentru ulcerul varicos: mierea si disparitia infectiei in doar cateva zile

Am găsit următorul tratament cu miere şi am decis să îl aplicăm. Vă descriu aici procedura şi vă dau mai jos câteva elemente importante.

Se va folosi doar miere de salcâm sau miere de mană. Este bine să fie cumpărată direct de la un apicultor de încredere. Mierea nu trebuie să aibă adaos de zahăr sau de alte elemente. De aceea, evitaţi să o cumpăraţi din magazin sau chiar din plafar.

Mierea are şi rol cicatrizant. Vindecă, strânge rana deschisă, iar pielea devine netedă. Nu rămân cicatrici sau urme.

Rana se curăţă cu Cloramină sau cu Clorhexin B. Este o substanţă albastră dezinfectantă, foarte buna, dar care se găseşte foarte greu (în general este cumparată de spitale). Dacă nu găsiţi, puteţi folosi pentru curăţarea rănilor soluţie Ringer. Se poate cumpăra de la farmacie şi este ieftină. Noi am folosit-o şi o recomandăm cu căldură.

După ce aţi curăţat rănile cu soluţiile descrise mai sus, folosind pansamente sterile, începeţi să aplicaţi mierea. Aceasta se pune direct pe rană, pe zonele afectate, cât să le acopere. Nu e nevoie să fie un strat gros. Mierea se aplică cu mâna, cu o mănuşă sterilă (care trebuie schimbată zilnic). Este important ca pacientul să ştie că mierea pusă pe rană îl va ustura, cel puţin în primele 30 de minute. După aceea, pielea se obişnuieste şi nu mai ustură aşa tare.

Aplicaţi apoi un strat subţire de tifon. Peste el puneţi câteva picături de tinctură de propolis (fără să rămână îmbibată). Peste stratul subţire de tifon puneţi compresele sterile. Apoi înfăşuraţi piciorul şi rana cu o faşă normală (nu este nevoie de faşă elastică sau altceva special).

Urmarirea evolutiei tratamentului

Tratamentul cu miere poate fi lăsat până a doua zi sau, la nevoie, poate fi schimbat şi de două ori pe zi. Mierea va scoate infecţia din rană. De aceea, este foarte posibil să miroasă urat şi să rămână pe pansamente un lichid galben sau verde.

Când schimbaţi pansamentul, mierea se curăţă cu grijă. Se tapetează cu comprese, nu se zgârie şi nu se freacă rana cu comprese pentru a curăţa tot. După ce aţi luat mierea rămasă, procesul se reia în aceeasi ordine.

Este important de ştiut că, deşi tata era diabetic şi dependent de insulină, mierea pusă direct pe rana deschisă nu a avut niciun efect negativ asupra evoluţiei lui diabetice. Noi îi măsuram glicemia de cel putin două ori pe zi. Iar parametrii nu au crescut niciodată din cauza mierii de albine. În cazul în care vedeţi o creştere de glicemie, sunaţi medicul curant!

În perioada în care i-am aplicat mierea şi după aceasta, tata a luat în permanenţă un antibiotic natural, pe bază de plante. E vorba despre Biomicin Forte, o capsulă dimineaţa, una la prânz şi una seara. Se găseşte la magazinele naturiste sau în farmacii. Citiţi prospectul cu atenţie, ca pacientul să nu fie alergic la ceva din compoziţia antibioticului!

Noi am folosit tratamentul cu miere până ce infecţia a dispărut, iar piciorul a rămas curat. Rana deschisă era roşiatică, fără infecţie... nu mai era gălbuie ca la început.

Tratamentul cu aloe vera pentru ulcerul varicos

După ce infecţia a fost eliminată cu ajutorul mierii, am folosit tratamentul cu aloe. Acesta poate fi folosit şi direct, fără a folosi înainte mierea, dacă pacientul nu suporta usturimea provocată sau rănile nu sunt foarte infectate.

Se curăţă rana cu Cloramină, Clorhexim B sau cu soluţie Ringer, aşa cum am procedat şi la tratamentul cu miere. Se şterge rana cu un pansament steril, înmuiat în betadină.  Se lasă 5 minute să îşi facă efectul. Se dă apoi peste toată rana cu Spray Aloe First.

Se lasă să se usuce puţin, apoi se dă cu Gel de aloe vera. Se dă cu mâna, cu mănuşă sterilă, în strat subţire, cât să acopere întreaga rană. Se lasă sa acţioneze 10 minute, fără să fie acoperit. Se pun, apoi, peste rană pansamente cu comprese sterile şi apoi faşă (fără a şterge gelul, care va acţiona pe piele, sub pansamente).

Pansamentul se schimbă zilnic. Dacă rana supurează tare, se schimbă de două ori pe zi. Dar, dacă nu se murdăreşte faşa, se poate schimba chiar şi la două zile. Încercaţi să îndepărtaţi cojiţele de piele moartă care mai rămân pe picior. Înmuiaţi-le înainte cu soluţie Ringer şi cu pansamente sterile.

Rănile se vor vindeca complet şi fără urme, în câteva luni. Puteţi da suplimentar şi vitamine care să ajute corpul să se regenereze mai uşor. În plus, zincul ajută la epitelizare (câte o capsulă pe zi).

<< Sper din suflet ca povestea mea să ajungă la cât mai multe persoane în nevoie. Nu sunt medic, ci sunt doar fiul unui om care a suferit un an şi jumătate şi n-a dormit luni de zile din cauza durerilor. Eu i-am salvat picioarele tatălui meu cu aceste tratamente! >>

Autor: Sergiu Voicu, Bucuresti

Redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste nr.106

Apeleaza la specialistii in nutritie de la Clinica Dietalia pentru un program de nutritie personalizat bazat pe alimente pentru ulcerul varicos

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414