fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Beneficiile ciocolatei, explicate de nutritionist

Beneficiile ciocolatei, explicate de nutritionist

Citind titlul probabil ca va ganditi ca nu este posibil ca mancatul ciocolatei sa fie bun pentru organism. Dar daca acest lucru ar fi adevarat ?! In cele ce urmeaza vom sublinia cateva dintre beneficiile ciocolatei.

   Proasta reputatie a ciocolatei este cauzata, de fapt, de continutul mare de grasimi saturate si de cafeina. Nivelul de grasimi saturate din ciocolata este dat de prezenta untului de cacao. Acesta are ca efect cresterea colesterolului din sange. Pe de alta parte, insa, ciocolata contine o substanta numita fenolen, care scade riscul de boli cardiace.

Ciocolata ingrasa sau nu?

   Se spune ca ciocolata ingrasa. Insa trebuie sa avem in vedere ca un cubulet de ciocolata contine doar 250 de calorii, deci daca suntem atenti la numarul total de calorii putem consuma si putina ciocolata.

O bucata de ciocolata este mai buna decat o ceasca de cafea

   O ceasca normala de cafea contine 130-150mg de cafeina, pe cand o bucatica de ciocolata contine numai 6mg. Privind din acest unghi, s-ar zice ca este mai bine sa renunti la cafea decat la ciocolata.

   In plus, ciocolata are avantajul ca contine de 4 ori mai multi antioxidanti decat ceaiul verde. Catechina este un antioxidant puternic care previne cancerul si bolile cardiace. Daca vreti sa va dati seama de beneficiile ciocolatei, aflati ca 100 mg de ceai negru contin 13,9 mg de catechina, pe cand, la aceeasi cantitate, ciocolata contine 53,5 mg de catechina.

Beneficiile ciocolatei pentru sistemul nervos

   Alta calitate a ciocolatatei este ca ea stimuleaza endorfinele care functioneaza ca un narcotic in tratamentul durerilor cronice. Endorfinele permit aportul crescut de oxigen in sange, ceea ce poate conduce la o stare de relaxare mentala si la cresterea capacitatilor memoriei. Serotonina, care are rolul de neurotransmitator, se gaseste de asemenea in ciocolata si actioneaza ca un antidepresiv.

   Alte lucruri de retinut despre ciocolata sunt ca ea contine vitaminele B1, B2, D si E, potasiu si magneziu.

   De asemenea, ea nu produce acnee sau iritatii, asa cum se credea.

Articol creat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste nr.7

Apeleaza la medicii specialisti in nutritie de la Clinica Dietalia pentru sfaturi despre o alimentatie sanatoasa

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Consultanta gratuita