CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Carvacrolul, substanta activa din oregano. Afla ce proprietati are!

Carvacrolul din oregano

Oregano e un vestit condiment şi o plantă de leac, iar carvacrolul este cel ce determină o bună parte dintre efectele benefice ale sale. El ne protejează de microorganismele nocive, este antioxidant şi hepatoprotector natural.

Carvacrolul este un bun dezinfectant

Într-un studiu, a fost comparată, în paralel, eficacitatea antimicrobiană a carvacrolului şi a unor compuşi ai clorului, folosiţi ca dezinfectanţi. Legumele contaminate intenţionat cu Salmonella au fost curăţate, experimental, fie cu soluţie de clor, fie cu o soluţie ce conţinea carvacrol. Aceasta din urmă s-a dovedit mai eficientă în combaterea coloniilor de bacterii patogene şi, în plus, nu a diminuat calităţile organoleptice şi nici conţinutul nutriţional, aşa cum a făcut-o clorul.

Într-un alt studiu, uleiul de oregano concentrat a eliminat biofilmul format de bacteriile Listeria de pe suprafeţele de plastic şi de oţel inoxidabil, având o capacitate de acţiune remarcabilă. Carvacrolul s-a dovedit eficace contra E. Coli, Salmonella, Listeria şi Campylobacter jejuni. Atât de puternic s-a arătat, încât cercetătorii s-au gândit că ar putea fi util contra Salmonellei rezistente la antibioterapie.

În viitor carvacrolul ar putea fi utilizat pentru curăţarea unor vegetale expuse mai frecvent la contaminarea bacteriană.

Oregano este benefic in candidoza, iritatiile pielii si cancerul mamar

Infecţiile candidozice sunt foarte frecvente, în prezent. Ele pot afecta cavitatea bucală, sistemul digestiv şi alte zone. Uleiul de oregano e un remediu pentru unele dintre infecţiile produse de Candida.

Roşeaţa şi tumefierea sunt procese care acompaniază cea mai mare parte dintre iritaţii şi dintre lezările superficiale ale pielii. Studiile clinice au arătat capacitatea carvacrolului de a atenua aceste fenomene. Mai există substanţe de origine vegetală care pot reduce aceste manifestări, însă carvacrolul este fruntaş!

În condiţii de laborator, carvacrolul s-a dovedit apt să anihileze celulele specifice cancerului mamar. În urma unor studii efectuate la Universitatea Long Island, au rezultat efecte similare şi în cazul celulelor specifice cancerului de prostată. Ulterior s-au mai constatat o acţiune similară şi în cazul celulelor caracteristice cancerului cerebral, pulmonar şi oral.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste nr.104

Apeleaza la specialistii in nutritie de la Clinica Dietalia pentru un program de nutritie personalizat

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Programeaza-te