fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

De ce nu functioneaza dietele cu efect yo-yo, aflam de la medicii de la clinica de nutritie Dietalia

Jocul dietelor… cu efect yo-yo

Cu siguranta ai picat macar o data in capcana intinsa de dietele cu efect yo-yo.

Aproape in fiecare zi mai vedem o reclama pe internet in care ni se promite "Slabiti 10 kg in doar 10 zile" sau "Detoxifiere in 5 pasi... slabesti rapid 5 kg". Suna tentant. Insa, aproape de fiecare data, o astfel de solutie nu are rezultate pe termen lung.

Sa zicem ca incepi o astfel de dieta. De cele mai multe ori, ea este ori te infometeaza si te saraceste in nutrienti, ori actioneaza asupra metabolismului tau (reducandu-i eficienta).

Te bucuri la inceput ca pierzi din kilograme. Insa, pe masura ce trec zilele si saptamanile, constati ca dieta respectiva devine greu de tinut si ca este prea restrictiva (fiindca nu mananci mereu ce iti place). In plus, te "saturi" sa iti ghidezi mesele dupa ce scrie in dieta, fiindca nimanui nu ii place sa i se zica in fiecare zi ce sa faca. Mai mult, sa stai sa cantaresti de fiecare data cantitatea de ingrediente devine repede un calvar.

Dietele cu efect yo-yo

Apoi, treptat, revii la obiceiurile alimentare din trecut. Ca doar iti place sa mai mananci si un dulce (cu-i nu-i place?!)... Iar la serviciu nu e mereu la indemana sa mananci sanatos, asa ca mai alegi si cate un fast-food.

Ai inceput sa mergi si la sala. Dar nu e deloc usor, mai ales ca pierzi foarte mult timp din zi (timp pe care oricum nu il ai fiindca ai un job solicitant). Asa ca, treptat, raresti sedintele... pana nu te mai duci deloc.

Kilogramele revin, iar tu simti o frustrare din ce in ce mai mare. Ce sa mai fac?! Ce dieta sa mai tin? Nu functioneaza nimic la mine?

Daca te recunosti in descrierea de mai sus, parcurge acum traseul cu Jocul de-a dietele cu efect yo-yo. La final, vei avea raspunsul pe care il cauti.

Jocul de-a dietele cu efect yo-yo
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.