fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Coenzima q10 pentru inima. In ce boli cardiace ne ajuta ea?

Coenzima Q10 pentru inima

Medicii nutritionisti de la Clinica Dietalia ne invata de ce este utila coenzima Q10 pentru inima si in ce boli cardiace este recomandata.

Pe tot parcursul vietii, inima este supusa unui efort permanent necesar sustinerii functiilor vitale ale organismului. O data cu inaintarea in varsta, apar oboseala acumulata, afectarea vaselor de sange si scaderea producerii de coenzima Q10 de catre ficat. Toate acestea conduc la reducerea capacitatilor de functionare a muschiului cardiac.

Persoanele care au fost, in plus, "victimele" unui tratament cu statine pentru reducerea nivelului de colesterol sunt si mai grav afectate, deoarece aceste tratamente reduc si ele productia interna de coenzima Q10.

Coenzima Q10 pentru inima si cum ne ajuta ea

Tratarea si preventia bolilor cardiace presupune, in primul rand, o crestere a capacitatilor energetice ale muschiului cardiac pentru a permite o functionare mai eficienta. In acest sens, cea mai buna recomandare este utilizarea asociata a mai multor substante. Dintre acestea, cele mai importante sunt coenzima Q10, L-carnitina si capsaicina.

Coenzima Q10 in suc de Aloe cu L-carnitina este o forma hidrosolubila a acestei substante. Ea actioneaza in partile apoase ale tesuturilor. Sucul de aloe are rolul de a stimula penetrarea in organism a substantelor active. Coenzima Q10 actioneaza in interiorul celulelor, stimuland activitatea mitocondriilor (organite intracelulare responsabile cu producerea de energie). L-Carnitina favorizeaza utilizarea grasimilor pentru producerea de energie. De aceea, ea este folosita si separat pentru reducerea obezitatii).

- O alta varianta cu actiune sinergica pentru sanatatea cardiaca este Coenzima Q10 cu capsicum, tot in forma hidrosolubila. Acesta se indica pentru tratarea bolnavilor cu hipertensiune arteriala si insuficienta cardiaca. Este ideala pentru cresterea rezistentei la efort a cardiacilor sau pentru prevenirea si tratamentul diabetului zaharat. Mai mult, se recomanda in boala Alzheimer, in  paradontoza si pentru incetinirea procesului de imbatranire.

Capsicum este un tonic cardiac si un mare remediu pentru vasele de sange. El duce la o incalzire a diferitelor zone ale corpului prin intensificarea circulatiei sangvine, stimuleaza oxigenarea celulara si implicit reduce aciditatea lichidului interstitial (care constituie un factor de instalare a diferite procese degenerative cum sunt cele reumatismale sau cancerigene).

In prezent, exista in derulare numeroase cercetari privind utilizarea capsaicinei in cancer (prin injectare intratumorala) si in diabetul insulinodependent (prin injectare in ganglionii abdominali). In uz extern, capsaicina se foloseste frecvent sub forma de creme si geluri in reumatism cu diverse localizari, dar si in psoriazis, herpes sau pentru stimularea cresterii parului si prevenirea alopeciei.

Coenzima Q10 mai este disponibila si sub forma liposolubila, in asociere cu lecitina

Coenzima Q10 actioneaza in partile grase ale tesuturilor, iar lecitina favorizeaza penetrarea barierei hemato-encefalice de catre substantele asociate. Astfel, permite o imbunatatire a functiilor cerebrale.

Coenzima Q10 pentru inima are o actiune sporita daca se asociaza cu extractul de Ginkgo Biloba. Acesta dilata vasele de sange, ducand la un fenomen de irigare suplimentara si de protectie antioxidanta. De aceea, combinatia este foarte importanta pentru reducerea pericolului de infarct miocardic, moarte subita si accident vascular cerebral.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste nr.47

Apeleaza la specialistii in nutritie de la Clinica Dietalia pentru un program de nutritie personalizat pentru bolile de inima

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.