CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Dieta pentru gastrita hipoacida te scapa de dureri la stomac, greata si regurgitari

Dieta pentru gastrita hipoacida

   Dieta pentru gastrita cronica hipoacida este foarte importanta in tratarea acestei afectiuni, doarece ea poate preveni o serie de neplaceri digestive: dureri gastro-abdominale, balonari, gust neplacut, regurgitari, greata si, in unele cazuri, chiar diaree si varsaturi. 

Alimentele interzise in gastrita hipoacida:

   Pastele fainoase, cerealele si painea neagra sau proaspata inhiba secretia gastrica, deci sunt contraindicate in dieta pentru gastrita.

   De evitat sunt si lactatele (unt, branzeturi grase, smantana, lapte), mancarurile grase (slanina, prajeli, rantasuri, carne de porc, peste gras), condimentele, legumele (hrean, mustar, ceapa, usturoi, muraturi), fructele crude si mezelurile.

   Ocoliti, de asemenea, alimentele dulci precum marmelada si inghetata. Este interzis si consumul de alcool.

Alimentele permise in gastrita hipoacida:

   La felul intai puteti consuma supe de rosii, supe degresate din carne si oase sau borsuri pasate.

   La felul doi se pot servi peste slab (pastrav, salau, lin, stiuca), legume fierte si pasate (morcov, dovlecei, mazare, conopida, urzici sau spanac), orez sau piure de cartofi. Este voie sa se manance si paine uscata.

   Pentru asezonarea mancarurilor, in dieta pentru gastrita se pot folosi condimente precum frunzele de patrunjel, marar, tarhon sau leustean.

   Dimineata sau seara mancati branza de vaci, telemea fara sare, cas, fulgi de ovaz pisati sau gris.

   Dintre fructe, in dieta pentru gastrita se recomanda strugurii, portocalele, caisele si piersicile fara coaja si coacazele. Se poate consuma si compot pasat din pere, mere, caise, piersici, cirese sau visine.

   Legumele nu trebuie consumate in cantitati mari deoarece organismul trebuie sa se obisnuiasca treptat cu ele.

   Ca bauturi in dieta pentru gastrita, este bine sa consumati ceai, sucuri de fructe si legume, sifon putin sau ape minerale clorosodice.

Autor: Dr. Frunza Alexandru, director la revista Tratamente naturiste

Clinica de nutritie Doctor Dietalia


Programează-te la o CONSULTAȚIE DE NUTRIȚIE GRATUITĂ

Contactează-ne, iar unul dintre medicii Dietalia îți va oferi sprijinul (durata consultației gratuite este de 15 minute)

Specialistii de la clinica Dietalia ™ sunt zi de zi langa tine. Află cum te putem ajuta cu sfaturi despre alimentaţia ta zilnică:

Despre clinica Dietalia * Programul de slăbit *Alte programe de nutriţie * Sport la domiciliu * Masaj la domiciliu * Întrebări frecvente despre clinica Dietalia * Testimoniale *Tarife şi programări

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Programeaza-te