fbpx

Un ou pe zi este unul dintre cele mai bune alimente pentru hipertensiune

Un ou pe zi este unul dintre cele mai bune alimente pentru hipertensiune

   Specialistii in nutritie de la clinica Dietalia ne spun de ce ouale sunt considerate unele dintre cele mai bune alimente pentru hipertensiune. Conditia este, insa, sa nu exageram!

   In anul 2005 Asociatia pentru Protectia Impotriva Bolilor de Inima a sugerat ca ouale ar trebui sa fie incluse in meniu doar de 3 ori pe saptamana.

   Un studiu recent efectuat de cercetatorii canadieni de la Universitatea Alberta a demonstrat, insa, ca ouale au in componenta lor substante care nu pericliteaza sanatatea bolnavilor de inima daca sunt consumate in cantitate de maxim un ou pe zi. Din contra, ele ajuta activitatea cardiaca si ar trebui sa faca parte din lista de alimente pentru hipertensiune.

   In plus, prin studiul efectuat, s-a aratat ca preoteinele din oua scad presiunea sangelui la fel ca si medicamentele folosite in acest sens. Explicatia este aceea ca, atunci cand ouale intra in contact cu stomacul, acestea produc enzime care stabilizeaza tensiunea arteriala.

   Studiul a mai demonstrat si ca nivelul de colesterol continut de ou este mult prea mic pentru a creste riscul unui atac de cord si de a ridica nivelul de colesterol din sange, asa cum se credea pana acum. De asemenea, grasimile saturate continute in ou au un efect foarte bun asupra presiunii sangelui, mentinand-o la un nivel normal.

   In concluzie, consumati cu incredere aceste alimente pentru hipertensiune! Cereti sfatul nutritionistului pentru a invata cum este mai bine sa le preparati si cand sa le consumati pentru a obtine eficienta maxima!

Redactat de Dr. Frunza Alexandru, director la revista Tratamente naturiste

   Specialistii de la clinica Dietalia ™ sunt zi de zi langa tine. Află cum te putem ajuta cu sfaturi despre alimentaţia ta zilnică:

Despre clinica DietaliaServiciile Dietalia

Programul de slăbit

Alte programe de nutriţie

Sport la domiciliu

Masaj la domiciliu

Întrebări frecvente despre clinica Dietalia

Testimoniale

Tarife şi programări

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.