Drojdia de bere ne apara de boli grave
Cuprins
Datorita vitaminelor (in special vitaminele din complexul B) si mineralelor continute, drojdia de bere trateaza si previne foarte multe afectiuni. Primii care au obtinut drojdie de bere din boabe de orz macinate si au descoperit efectele benefice ale acesteia asupra pielii au fost babilonienii. Raspandirea berii in Europa a dus apoi la identificarea altor beneficii ale drojdiei de bere asupra sanatatii.
Ce fel de drojdie are efecte terapeutice?
Drojdia de panificatie este activa, fermenteaza si nu este buna pentru organism. Drojdia de bere ramasa de la fabricarea berii este mult mai bogata in vitamine si minerale. Produse din drojdie de bere inactiva se gasesc la plafar sau la farmacie, sub forma de tablete sau granule.
O comoara pentru sanatate
Drojdia de bere contine 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine si oligoelemente indispensabile vietii (seleniu si crom).
Drojdia de bere este buna in:
* anemie
* tulburari ale sistemului nervos
* afectiuni hepato-biliare
* afectiuni cardio-vasculare
* diabet zaharat
* obezitate
* hipercolesterolemie
* boli de piele (seboree, acnee, alopecie, psoriazis)
Drojdia de bere elimina oboseala si anemia
Cea mai bogata sursa naturala de vitamine din complexul B este drojdia. Pe langa vitamine, contine proteine (aproximativ 50%), aminoacizi esentiali, enzime si saruri minerale. O cura de 21 de zile faciliteaza absorbtia calciului si a magneziului.
Protejeaza-ti inima consumand drojdie!
Vitaminele din drojdie contribuie la mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin imbunatatirea circulatiei sangvine, scaderea tensiunii arteriale si a nivelului de colesterol si trigliceride. Se iau 3 lingurite, pe stomacul gol, de-a lungul zilei.
Drojdia de bere este un aliat impotriva hepatitei virale A, B si C
Drojdia de bere intareste rezistenta organismului in lupta cu aceasta, datorita compusilor pe baza de seleniu continuti care sporesc imunitatea. Mai mult, ea are actiune hepatoprotectoare, contribuind la refacerea ficatului dupa hepatitele virale, toxiinfectiile alimentare sau consumul mare de alcool.
Sistemul nervos
La bolnavii de Parkinson si Alzheimer se face in fiecare luna o cura de cate doua saptamani, in care se iau zilnic cate 3-4 lingurite de drojdie de bere. Este un tratament cu efecte tonice asupra intregului sistem nervos, valabil si in depresie sau stres.
Drojdia de bere e utila in afectiunile dermatologice
Complexul de vitamina B, precum si anti-oxidantii continuti de drojdie ajuta la imbunatatirea metabolismului celular la nivelul pielii. Se fac cure de o luna in care se administreaza cate 4 lingurite pe zi, cu o saptamana de pauza.
Drojdia de bere intareste sistemul imunitar. Seleniul si vitaminele continute maresc rezistenta organismului la infectii. Se administreaza timp de 3 saptamani cate trei lingurite de drojdie pe zi.
Incepe o cura de slabire!
Curele de 20 de zile cu drojdie de bere, reluate de mai multe ori, ajuta la scaderea in greutate datorita continutului mare de crom.
Tine batranetea departe folosind drojdie!
Tineretea si vigoarea organismului pot fi mentinute cu ajutorul drojdiei. Aceasta actioneaza prin incetinirea procesului de imbatranire a celulelor. Astfel, persoanele in varsta care consuma constant drojdie de bere se simt mai tinere, mai viguroase si cu mai multa pofta de viata.
Sanatatea pielii, a unghiilor si a parului
O cura de minim o luna cu drojdie de bere reda sanatatea si stralucirea tenului obosit, vindeca acneea si ajuta parul fragil sa isi recapete stralucirea si vigoarea.
Va recomandam o masca pentru tenul acneic. Amestecati 2 lingurite de drojdie de bere, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de miere lichida. Lasati pana se omogenizeaza, apoi intindeti preparatul pe ten. Mentineti vreme de 30 de minute, apoi spalati cu apa calduta.
Articol redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste nr.49