fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Extractul de usturoi este mai eficient decat unele antibiotice pentru infectiile urinare

Extractul de usturoi este mai eficient decat unele antibiotice pentru infectiile urinare

Medicii specialisti in nutritie de la Clinica Dietalia ne arata ce alimente pot fi mai eficiente decat unele antibiotice pentru infectiile urinare.

Extractul de usturoi poate constitui un remediu extrem de eficient contra tulpinilor bacteriene (rezistente la antibiotice) care provoacă infecţii ale tractului urinar. Acest rezultat reiese dintr-un studiu publicat în Pertanika Journal of Tropical Agricultural Science. Studiul în discuţie a fost efectuat de oamenii de ştiinţă de la Birla Institute of Technology and Sciences din India.

Infecţiile urinare se situează pe locul doi din punct de vedere al frecvenţei, printre bolile infecţioase. În fiecare an sunt diagnosticate 150 de milioane de persoane cu afecţiuni de acest tip.

Bolile infecţioase ale tractului urinar sunt tratate îndeobşte cu antibiotice. Insa, frecvent apar viruşi din ce în ce mai rezistenţi (în ciuda elaborării unor noi tipuri de antibiotice). Acest lucru îi face pe oamenii de ştiinţă să privească înapoi către medicina tradiţională şi către remediile vegetale.

Usturoiul (Allium sativum) a fost întrebuinţat de veacuri pentru tratarea unor infecţii. El este eficient contra unei palete largi de microorganisme patogene. Printre acestea se numără fungii, bacteriile, protozoarele ori virusurile patogene.

Efectele terapeutice ale usturoiului sunt furnizate de calităţile cumulate ale alicinei şi ale altor compuşi ai sulfului, care constituie factori cu major impact antimicrobian.

Studiu medical despre antibiotice pentru infectiile urinare

În studiul despre care vorbeam, echipa ştiinţifică a constatat că 56% dintr-un număr de 166 specii de bacterii izolate în urina pacienţilor afectaţi de infecţiile urinare erau caracterizate de un anume grad de rezistenţă la antibiotice. În aceste condiţii, s-a observat că aproximativ 82% dintre bacteriile rezistente la antibioterapie au fost vulnerabile la acţiunea unui extract apos brut obţinut din usturoi proaspăt.

Oamenii de ştiinţă susţin că acesta ar fi primul studiu în care a fost dovedită acţiunea antibacteriană a unui extract apos de usturoi împotriva germenilor patogeni cu multiplă rezistenţă faţă de antibiotice, izolaţi în mostrele de urină provenite de la pacienţii care prezentau infecţii ale tractului urinar.

Cercetătorii au conchis că „este evident că usturoiul posedă un potenţial în tratamentul infecţiilor sistemului urinar” şi, foarte probabil, şi contra altor infecţii cu caracter microbian. În orice caz, mai spun cercetătorii, „este necesar să fie determinate, mai în amănunt, şi biodisponibilitatea, efectele secundare şi proprietăţile farmacocinetice” ale extractelor de usturoi.

Oricum, ştiinţa se află pe drumul cel bun, în ceea ce priveşte reevaluarea calităţii remediilor naturale, cele care, în pofida multitudinii de boli şi de agenţi patogeni, au făcut posibilă supravieţuirea speciei umane atâta amar de vreme!

Redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste nr.103

Apeleaza la specialistii in nutritie de la Clinica Dietalia pentru un program de nutritie personalizat care sa inlocuiasca unele antibiotice pentru infectiile urinare

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414