CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Avocado, avocatinul B şi tratamentul leucemiei mieloide acute

Avocado este bun in leucemia mieloida acuta

Medicii specialisti in nutritie de la Clinica Dietalia ne arata o descoperire stiintifica: avocado este excelent in leucemia mieloida acuta.

În avocado a fost identificat un compus care posedă un efect terapeutic promiţător în combaterea unui anume tip de leucemie. Astfel, în compoziţia gustoaselor şi hrănitoarelor fructe de avocado se găseşte, pe lângă multe alte substanţe benefice, şi avocatinul B. Conform unor observaţii de ultimă oră, acesta ar fi capabil să producă distrugeri ale celulelor stem (celule tinere) anormale, implicate în apariţia leucemiei acute mieloide.

Rezultatele noilor cercetări care indică proprietăţile terapeutice de excepţie furnizate de către avocatinul B au fost publicate în jurnalul „Cancer Research”.

Ce este leucemia mieloida acuta?

Leucemia mieloidă acută este o formă de cancer care îşi are originea la nivelul măduvei osoase. Aici are loc formarea celulelor sangvine (eritrocite, trombocite, leucocite). În leucemia acută mieloidă, celulele stem sangvine se preschimbă în mieloblaşti atipici: platelete, leucocite sau hematii anormale.

Leucemia mieloidă acută este mai frecventă la persoanele vârstnice, de peste 65 de ani. Din nefericire, în această boală aproximativ 90% dintre pacienţi îşi găsesc sfârşitul în decursul a numai cinci ani de la primirea diagnosticului.

Cum acţionează avocatinul B?

Profesorul P. Spagnuolo de la Universitatea Waterloo din Ontario (Canada) a constatat că avocatinul B distruge acele celule stem care se află la originile acestei forme de leucemie într-un mod selectiv, lăsând nevătămate celulele sangvine normale, sănătoase.

Prof. Spagnuolo arată că „avocatinul B acţionează asupra originilor leucemiei acute mieloide. In plus, modul său de acţiune selectiv îl face să aibă efecte toxice foarte reduse în organism”.

 De ce sa consumam avocado in leucemia mieloida acuta?

   Nu demult, avocado era inclus în categoria fructelor care trebuie consumate zilnic. El se recomanda în cadrul unei diete cu un conţinut moderat de lipide, în scopul reducerii nivelului colesterolului nociv (LDL), în cazul persoanelor afectate de excesul de greutate (obezi şi supraponderali). În plus, avocado înlesneşte eliminarea kilogramelor excedentare.

El îmbunătăţeşte receptivitatea celulelor la insulină si previne constipaţia (reducând riscul de cancer al colonului), prin conţinutul său ridicat de fibre.

Conţinutul lui de zeaxantină şi luteină îi conferă calitatea de a ne proteja ochii şi a preveni degenerescenţa maculară.

Prin conţinutul de vitamină K, avocado ne consolidează oasele (reducând pierderile de calciu şi crescând absorbţia acestuia).

Un singur avocado furnizează circa 40% din necesarul zilnic de folaţi. Aceştia reduc riscul de cancer de stomac, pancreas şi colon. Aceiaşi folaţi diminuează riscul de depresie şi reduc riscul apariţiei defectelor de tub neural, în cursul vieţii intrauterine.

Redactat de Dr. Frunza Alexandru si publicat in revista Tratamente naturiste nr.103

Apeleaza la specialistii in nutritie de la Clinica Dietalia pentru un program de nutritie personalizat pentru leucemia mieloida acuta

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.
Programeaza-te