fbpx

CONTACT

Tel. 0788.629.414

Mail office@dietalia.ro

Zahărul din băuturile răcoritoare afectează funcţia reproducătoare

Zaharul din sucuri

   Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Utah (SUA) au dat publicitatii rezultatele unor studii medicale despre zaharul din sucuri carbogazificate. Dacă pentru persoanele ce au probleme cu greutatea ori cu glicemia crescută această categorie de produse era de multă vreme contraindicată consumului, iată că de acum nici persoanele tinere care au probleme cu procrearea nu ar trebui să le mai consume în mari cantităţi.

Cercetătorii au ajuns la această teorie în urma unui experiment efectuat asupra şoarecilor, care au fost împărţiţi în două grupuri. Primelor animale de laborator le-a fost dată o cantitate de produs echivalând, la om, cu 3 porţii de băutură carbogazoasă zilnic, iar celuilalt grup i s-a administrat doar hrană normală. Datele preluate în urma studiului i-au făcut pe oamenii de ştiinţă să afirme că, în cazul şoarecilor cel puţin, chiar şi o cantitate de zaharuri care, până acum, era considerată nevătămătoare, poate produce modificări majore ale stării generale. Constatările au fost îngrijorătoare! Prin comparaţie cu grupul şoarecilor cărora li s-a administrat o dietă adecvată, la eşantionul supus administrării de zaharuri pure (existente din abundenţă în băuturile răcoritoare) au apărut, la masculi, reducerea fertililităţii cu 25% şi o scădere a combativităţii specifice (necesară în lupta pentru supravieţuire şi reproducere).

Nici femelele de şoarece nu au fost scutite de efectele negative. În cazul lor mortalitatea s-a dublat! În pofida faptului că rezultatele de mai sus au fost obţinute prin examinarea unei specii destul de diferită de cea umană, concluziile acestui studiu american nu au cum să fie prea reconfortante pentru marii consumatori de băuturi carbogazificate, în care abundă zahărul alb!

Concluzia despre zaharul din sucuri este neverosimila. Sa ne gandim de doua ori inainte sa consumam bauturile carbogazoase atat de placute la gust, dar atat de nefaste pentru sanatate!

 

Specialistii de la clinica Dietalia™ sunt zi de zi langa tine daca vrei sa inveti sa mananci sanatos. Afla cum te putem ajuta:

Despre clinica DietaliaServiciile Dietalia

Programul de slăbit

Alte programe de nutriţie

Sport la domiciliu

Masaj la domiciliu

Întrebări frecvente despre clinica Dietalia

Testimoniale

Tarife şi programări

Distribuie articolul dacă ţi-a plăcut
Call Now ButtonSuna acum: 0788629414
error: Conţinutul acestui site este proprietatea Dietalia! Copierea parţială sau integrală este interzisă.